Motivált munkavállalók képzése motivációs térkép segítségével

Ma már számos lehetősége van a munkáltatóknak, managereknek arra, hogy a csapataikkal együtt elmenjenek egy coachhoz, ahol kitöltethetnek a dolgozókkal egy motivációs térképet, mely abban fogja őket segíteni, hogy céltudatosabban adjanak feladatokat, pozíciókat nekik.

Nem minden ember való ugyanis kreatív alkotónak, vagy managernek és van olyan is, akit lelomboz az, ha pusztán feladatokat kell ellátnia. Minden emberünk máshogy tudja majd a cégünket építeni, vállalkozóként pedig az a lényeg, hogy meglássuk minden alkalmazottunkban, hogy milyen területen tud majd kiteljesedni.

Egy motivációs térkép tréningen sok dolog kiderülhet a munkavállalóról saját maga számára is, de a cégvezető számára is. Ez lehet az első lépés a motiváltabb munkavégzés felé. Hogyan?

Mindegyikünknek mások legfontosabb motivációs irányai, ha munkavégzésről van szó: vannak, akiket a fejlődés, vagy az eredményesség vagy a kapcsolati motivátorok motiválnak, melyek fontossági sorrendje minden jelentkező, felvett alkalmazott számára más. Ahhoz, hogy motivációjukat felturbózzuk, vagy meg tudjuk tartani, nekik megfelelő feladatokat kell adnia a munkáltatónak, illetve nekik is keresniük kell aktívan a kihívásokat. A motivációs térkép meg fogja mutatni, hogy ezen a területen milyen irányba érdemes elindulni az egyes emberek esetében. A motivációs térképek egyénileg kitölthető és motivációtérképezési szakértőnek kiképzett coach, coach szemléletű HRs vagy vezető segítségével értelmezhető. Ez megtérülő befektetés, mert minden újonnan felvett alkalmazott esetében kitölthető a motivációs térkép, tehát már eleve azzal a biztonságérzettel kezdhet bele velük a munkáltató a közös munkába, hogy olyan területen fognak dolgozni, mely hosszútávon is passzol hozzájuk.