Miben más a VPS, mint a fizikai szerver?

Számos ember számára nem teljesen világos, hogy miről is van szó, amikor a VPS a téma és nem is igazán értik, hogy miben más, mint a fizikai tárhely bérlés. A következő néhány sor viszont elég ahhoz, hogy ez segítsen megérteni ezeket.

Cégalapítás előtt állva fontos azzal a mentalitással felvértezni magunkat, hogy fontos és valamilyen szinten elengedhetetlen a tanulás a megfelelő növekedés eléréséhez. A pozitív és tudáséhes hozzáállás fontos a mai világban, amely folyamatosan fejlődik. A technológia területén számos újdonsággal találkozhatunk majd, főleg, ha nem ez a vállalkozásunk területe, csak kapcsolódik hozzá és ilyenkor jöhet képbe a VPS is.

Ha szükséges létrehozni egy saját honlapot vagy webshopot, akkor azzal számolni kell, hogy biztosítani kell megfelelő tárhely mennyiséget az adatok tárolásához. Ez pedig egy webshop esetében esélyes, hogy nagy mennyiség lesz. A weboldal megfelelő gyorsaságának és működésének elérésében a tárhely biztosítása az elengedhetetlen. Egy fizikai tárhely mellett pedig a VPS is kiváló lehet, amely felhőalapú tárhelyet biztosít és egy bizonyos mennyiségig ez egy nagyon kedvező lehetőséget jelent. Ha viszont az adatok mennyisége már túlzottan nagy lesz érdemes lehet szerver bérlésben, szerver hosztingban is gondolkodni.

A VPS előnye tehát az, hogy virtuális és ebben tér el a fizikai szervertől, illetve folyamatosan bővíthető, ha egyre több tárhelyre lesz majd szükség, így bizonyos szempontból sokkal előnyösebb, mint egy saját fizikai szerver vásárlása és fenntartása és természetesen sokkal olcsóbb megoldást is jelent egyben.