Budapesti szobafestés tippek lépésről-lépésre

Budapesten is sokan ismerik azt a pillanatot, amikor rájövünk, hogy otthonunknak egy új festésre lenne szüksége, és ettől hirtelen meg is rettenünk, mivel ezt masszív munkának érezzük. Teljesen természetes, ha a szobafestéshez nem érzünk affinitást.

Ám, mi van akkor, ha nem költözünk el ideiglenesen, hanem helyiségenként haladunk, és egyik szobából a másikba rakodunk, míg az adott helyiség szobafestése be nem fejeződik és csodálhatjuk új színt kapott szobánkat. Ahhoz, hogy a folyamat zökkenőmentes legyen, összeállítottunk néhány hasznos lépést, hogy udapesti otthona szobái ragyogó új külsőt kapjanak. A szobafestés Budapest ingatlanjaiban sem bonyolultabb, mint egy vidéki házban, szervezés kérdése az egész.

Az első lépés, hogy döntsük el, milyen színekkel szeretnénk felfrissíteni a teret. Az ízlésünk mellett a szoba mérete és adottságai is befolyásolják ezt a döntést.

Tipp: Mielőtt festéket vásárolnánk, érdemes színminta segítségével ellenőrizni, hogy a kiválasztott szín tényleg megfelelő-e, a szoba fényviszonyai között is hasonlóan adja vissza azt a hangulatot, amit közvetíteni szeretnénk.

0. lépés: Válasszunk kiváló minőségű festékeket és szerszámokat! Csak így garantálhatjuk az elvárt végeredményt.

Szükséges eszközök: festék, takaró anyagok, tisztító rongyok, ragasztószalag, ecsetek, henger és tálka, glett anyag, spatula, létra.

 

A tökéletes budapesti szobafestés lépései

 

 1. lépés – Szabadítsuk meg a teret a bútoroktól, vagy ha ez nem lehetséges, akkor rendezzük át őket középre, úgy takarjuk le, hogy se lent, se fent ne érje festék.
 2. lépés – Tisztítsuk meg a felületeket a festés előtt, a munkát a mennyezettől kezdjük.
 3. lépés – Hibák, repedések javítása következzen.
 4. lépés – Használjunk festőszalagot a precíz munka érdekében.
 5. lépés – Vegyük le az összes díszítő és használati tárgyat a falról, a korábban bevert, befúrt szegeket is távolítsuk el (amennyiben erre alkalmas volt a fal).
 6. lépés – Alapozzuk a falat.
 7. lépés – Fessük be a sarkokat, és más nehezen hozzáférhető területeket.
 8. lépés – Fessük be a nagyobb felületeket.
 9. lépés – A hengerrel pedig a nehezen elérhető területeket festjük.
 10. lépés – Ismétlés, ha a végeredmény nem egyenletes.
 11. lépés – Távolítsuk el a festőszalagot.
 12. lépés – Helyezzünk mindent vissza a helyére, és kezdjük el a dekorálást, átrendezést stb.

Budapesten egy átlagos szoba festése 4-5 óra alatt elvégezhető, amennyiben nincs szükség komolyabb javításra. De ne feledkezzünk meg a helyiség előkészítéséről és az utómunkálatokról sem!

Ha a cikk végére érve úgy érzed, ez mégsem a te asztalod, bizonytalan vagy a szobafestésben, érdemes szobafestő szakembert felkeresni, ehhez legegyszerűbb a Google-ben keresni. A szobafestő Budapest keresőkifejezés a leghasznosabb, ha jó szakembert szeretne találni.