A shea vaj: igazi kényeztetés Afrika aranyával

A shea vaj (Butyrospermum Parkii Butter) magas A, E és F-vitamin és gazdag zsírsav tartalmának köszönhetően a mindennapok igazi csodaszere. Az afrikai sheafa (más nevét karitéfa) gyümölcséből kinyert zsír, ami egyenesen a gyümölcs magjából származik.

A shea vajat a kozmetikai ipar egyik alapvető összetevőjeként világszerte ismerik, ami jótékony tulajdonságait tekintve kicsit sem meglepő. Tökéletes bőrápoló, hosszantartó hidratálást biztosít, és elősegíti a bőr megújulását, továbbá rugalmassá teszi azt.

A shea vaj minden bőrtípusra ajánlott, különösen a száraz, ekcémás vagy bőrkeményedéses bőrre – már pár alkalom után garantáltan látványos eredmény érhető el használatával.

Kismamák és gyermekek is bátran használhatják a shea vajat. Bizonyítottan segít a terhességi csíkok kialakulásának megelőzésében, és már a legkisebbek bőrének ápolására is kiválóan alkalmas (kenhetjük akár közvetlenül a csecsemők bőrére, vagy egy kiskanálnyi adagot feloldhatunk a fürdővizükben is).

A shea vaj további tulajdonságai közé sorolható, hogy javítja a bőr textúráját, megszünteti az arcbőr tompa-szürkés színét, regeneráló hatású, csökkenti az öregedés látható jeleit, ránctalanít és bőrnyugtató hatása kiemelten jól jön a kipirosodott, napozás során érzékennyé vált bőr esetén.

Tárolásánál vegyük figyelembe, hogy könnyen olvad, ezért mindenképpen közvetlen napfénytől és magas hőtől védett helyen tároljuk, szobahőmérsékleten.