Milyen kanapét válasszanak a cicatulajdonosok?

Az otthonunkban élő kedvenceink sokszor szerves részét képezik mindennapjainknak. Ahogy az életünk más területein, a bútorválasztásnál is fontos szempont lehet, hogy az mennyire alkalmas az állatunkhoz. Ha cicánk van, akkor a kanapéválasztás során különösen figyelni kell az anyagokra és a tervezésre, hogy az állatunk kényelmesen érezhesse magát és ne okozzon kárt a kanapén.

A macskabarát kanapé anyaga

Az egyik fontos tényező, amire érdemes figyelni, az a kanapé anyaga. A cicák nagyon jól tudnak karcolni, így érdemes olyan anyagot választani, amely bírja a terhelést. A bőr kanapék tartósak, könnyen tisztíthatóak és ellenállnak a karcolásnak, ugyanakkor a textil anyag is jó választás lehet, ha a szövése és szálhosszúsága miatt nehezen ragadnak bele a karmok. A macskák hajlamosak karcolni a bútorokat, és ez különösen igaz a kanapékra. Ezenkívül előfordulhat, hogy a macskák a kanapét alvóhelyként használják, ami azt jelenti, hogy a kanapénak kényelmesnek és biztonságosnak kell lennie a macska számára.

A macskabiztos kanapé általában karcolásálló anyagból készül, amely ellenáll a macskakaromnak. Ezek az anyagok általában sűrű szálakból állnak, amelyek nehezebben feszülnek ki, és ellenállóbbak a karcolásokkal szemben. Ezenkívül a kanapé anyagának sima felületűnek kell lennie, mert a macskák általában nem karcolnak sima felületű anyagokat. Az egyik legjobb anyag a mikroszálas szövet, amely könnyen tisztítható és ellenáll a karcolásnak.

A macskabarát kanapé kialakítása

Fontos még, hogy a kanapé tervezése is legyen alkalmas cicák számára. A macskabiztos kanapé karfáinak és háttámlájának magasnak kell lennie, hogy a macskák ne tudjanak felmászni rajtuk és ne kezdjék el karcolni. Ezenkívül a kanapénak stabilnak és strapabírónak kell lennie, hogy a macskák ugrálása és játéka során ne dőljön el vagy ne sérüljön meg.

A cicák szeretnek magas helyekre ugrani és a kanapé túl magas karfái megnehezíthetik számukra a felugrást. Emellett a kanapé kialakítása is befolyásolhatja, hogy az állat mennyire fogja használni azt. Olyan kanapét érdemes választani, amelynek a háttámlája nem áll túl meredeken, így a macskánk könnyen el tud helyezkedni rajta.

Vannak olyan kanapék, amelyek kifejezetten a cicák igényeihez lettek tervezve. Ezek a kanapék általában magasabb karfával és háttámlával rendelkeznek, és speciális karcolásálló anyagokból készülnek. Emellett sok ilyen kanapé kialakításában figyelembe vették a cicák játékigényeit is, így az állatok számára kényelmes alvóhely és játéktér egyaránt biztosított.

A cicáknak fontos a kényelem és a biztonság is, ezért érdemes olyan kanapét választani, amelynek a párnái kényelmesek, és amelynek van legalább egy sarokpárnája, ahol az állat nyugodtan el tud helyezkedni. A magasabb karfákkal rendelkező kanapék a cicák biztonságérzetét is fokozzák, mert az állatok számára ilyenkor kialakul egy „barlangérzet”.

Színválasztás

A kanapévásárlásnál fontos szempont lehet még a színválasztás is. A fehér vagy világos színű kanapékat érdemes elkerülni, mert az állatok karcolásai és sötét szőrszálai nagyon jól látszódnak rajta. A sötétebb színek, például a szürke vagy a barna jobban takarják a szennyeződéseket és könnyebben karbantarthatóak.

Fontos megemlíteni, hogy nincs olyan kanapé, amely teljes mértékben macskabiztos lenne. A macskák hajlamosak felfedezni és próbálgatni a dolgokat, így előfordulhat, hogy idővel még egy karcolásálló kanapé is sérülést szenved. Azonban egy jól tervezett és megfelelő anyagból készült kanapé jelentősen csökkentheti az ilyen sérülések és karcolások kockázatát.

Összegzés

Összességében, ha cicánk van, akkor érdemes körültekintően választani a kanapét. Fontos, hogy olyan anyagot válasszunk, amely ellenáll a karcolásnak, a kanapé tervezése is legyen alkalmas az állat számára, és természetesen kényelmes és biztonságos is legyen számára. Ha mindent figyelembe veszünk, akkor egy olyan kanapét választhatunk, amelyet a cicánk szeretni fog, és amely megfelelő alvóhelyet biztosít számára.

Amennyiben cicabarát kanapét keres, feltétlenül keresse fel a kanape-shop.hu kanapé webáruházat, ahol több mint 250 féle kanapé, és rengeteg cicabarát huzatanyag közül választhatunk, akár vízlepergető vagy vízzel könnyen tisztítható EasyClean és AquaClean szöveteket is, közel 1000 féle színből stílusok széles választékában.