Az inflációról röviden

Napjainkban sajnos újra populáris téma lett az infláció. Nem azért, mintha annyira jó lenne ezzel foglalkozni, de a jelenlegi helyzetnek köszönhetően mégis a hétköznapi emberek napi témájává is vált ez a jelenség. A gazdasági helyzet sajnos folyamatosan romlik, amit akár a hetente változó árakon is tapasztalhatunk.

Ez ma mindenkit érint, aki csak elmegy a boltba venni tejet, tojást, kenyeret, húst, gyümölcsöt és zöldségeket. Most nemcsak a gazdasági szakembereket foglalkoztatja ez a téma, de Marika nénit is, és Józsi bácsit is. Az infláció a pénzromlással járó folyamat, magyarán, amikor nemcsak egyvalaminek emelkedik meg az ára, hanem párhuzamosan sok terméknek és szolgáltatásnak, jelenségszerűen emelik meg az árát, akár folyamatosan.

Ez roppant megterhelő az egyes emberek pénztárcájára nézően is, de a gazdaság egésze szempontjából is. Válságcsomagokat, válság megoldásokat, árstoppokat kell kitalálni és bevezetni, hogy amíg lehet, élhetővé tegyék az emberek számára a válság helyzetet is. Az infláció csökkenti a fizetőeszközünk értékét.