Ez a 20 startup befolyásolja a mezőgazdasági termelők megélhetését és az élelmiszer jövőjét Latin-Amerikában

A Village Capital bejelentette a Future of Food programba kiválasztott startupokat Latin-Amerikában. A vállalkozók profitálni fognak a személyre szabott kapcsolatokból és a mentorálásból a potenciális ügyfelekkel, befektetőkkel és iparági szakértőkkel.

A Visa Foundation és a Village Capital – a világ legnagyobb, korai stádiumú vállalkozásokat támogató szervezete – kihirdette a 20 startupot, akiket kiválasztottak a Future of Food in Latin America 2021 programba.

A felhívás olyan vállalkozókat keresett, akik nagy növekedésű projekteket építenek az agritech és az foodtech szektorban, és 117 kérelmet kaptak a régió 15 országából, például: Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Mexikó, Panama, Paraguay, Peru, Saint Lucia és Uruguay.

 

Ezek a kiválasztott vállalkozások:

 

Az Agros (Piura, Peru) virtuális identitást hoz létre azoknak a gazdálkodóknak, akik nem tudják érvényesíteni vállalkozásukat, lehetővé téve számukra olyan szolgáltatásokhoz való hozzáférést, amelyek egyébként nem lennének elérhetők számukra.

 

A Bio Natural Solutions (Lima, Peru) újrafelhasználja a trópusi gyümölcsmaradványokat, hogy biztonságos és természetes védelmet nyújtson a gyümölcsök és zöldségek számára, ami megduplázza eltarthatóságukat és 100%-ban nem mérgező.

 

A Ciencia Pura (Santiago, Chile) olyan szoftverrel (IoT) javítja a terepi termelékenységet, amely megvilágítja a növényeket különböző növekedési szakaszaikban, amikor a természetes fény nem elegendő.

 

A ClearLeaf (San José, Costa Rica) egy természetes és teljesen mérgezésmentes gombaölőt hoz létre, amely javítja a növények növekedését, és csökkenti a mezőgazdasági termelők és a fogyasztók egészségügyi kockázatait.

 

A Costa Rica Insect Company (Cartago, Costa Rica) 0% hulladékkal rendelkező rovarokon alapuló táplálkozási megoldásokat hoz létre, amelyek megtámadják az élelmiszerhiányt és az alultápláltságot. 90% -kal kevesebb vizet és helyet használ fel, mint a jelenlegi állati fehérje-oldatok.

 

A Digital Twin Corporation (Guatemala, Guatemala) az IoT prototípusa által előállított prediktív információk révén segíti a gazdálkodókat a döntések meghozatalában, amely gyümölcs alakú eszközökkel utazik az ellátási lánc valódi gyümölcseivel együtt az információk rögzítéséhez.

 

A Done Properly Co (Santiago, Chile) mikroorganizmusokat és fermentációs technológiát alkalmaz az alapanyagok átalakításához és a 100% -ban természetes és fenntartható fehérje megszerzéséhez.

 

A Faba (São Leopoldo, Brazília) fenntartható módon vonja ki a fehérjét a csicseriborsóból.

 

A Fotortec (Santiago, Chile) a mezőgazdasági maradványokat gombákká alakítja, amelyek felhasználhatók a különböző iparágakban, például íz- és fehérjefeltöltőként az élelmiszeriparban.

 

A Guru Inc. (Rodney Bay, St Lucia) digitális piacteret működtet, amely segíti a gazdálkodókat abban, hogy termelésüket a jövőbeni kereslethez igazítsák.

 

A ManejeBem (Florianópolis, Brazília) a „Manejechat” nevű alkalmazást kínálja, amely segíti a kistermelőket a technikusokkal való kommunikációban a betakarítás során felmerülő problémák megoldásában.

 

A Plant Squad (Mexikóváros, Mexikó) táplálék egyensúlyával és környezettudatosságával fejleszti a növényi fehérjét.

 

A Rit (Santiago, Chile) digitális piacot működtet, amely helyi éttermekből származó élelmiszer-hulladékot kedvezményes áron értékesít.

 

A Savetic (Buenos Aires, Argentína) kifejleszt egy olyan szoftvert, amely nyomon követi a szupermarket termékeit, hogy elemezze az adatokat és előre jelezze a hulladékmennyiség csökkentésének tendenciáit.

 

A SensaIOTech (São Paulo, Brazília) egy olyan platformot működtet, amely figyeli a növényeket és információkat gyűjt a kártevők azonosítása és előrejelzése érdekében.

 

A Sensix (Minas Gerais, Brazília) drónokat és mesterséges intelligenciát használ a talaj termékenységének és egyéb információk feltérképezéséhez, a döntéshozatal javításához és a termelékenység előrejelzéséhez.

 

A SiembraCo (Bogotá, Kolumbia) lehetővé teszi a felhasználóknak, általában az éttermeknek, hogy megvásárolják a helyi gazdák által kezelt telek virtuális megfelelőjét, ahol betakaríthatják az elfogyasztottakat, és megszüntethetik a közvetítőket.

 

A Suyana (Santiago, Chile) időjárási biztosítást nyújt katasztrofális mezőgazdasági kockázatok ellen olyan helyeken, ahol kevés történelmi információ áll rendelkezésre.

 

Az Earth Says (Santiago, Chile) valós időben elemzi a beporzók bőségét a terméshozam növelése érdekében.

 

Az UrbanaGrow (Santiago, Chile) moduláris gazdaságokat hoz létre, amelyek bárhová elhelyezhetők zöldségtermesztés céljából az év bármely szakában.