Biztonságos modern csúszda EU-s szabvány szerint gyártva

A közterületi játszóterek kínálatában mindannyiunk által jól ismert elemekbe futhatunk bele, melyekkel már nagyszüleink korában is játszottak a kicsik, csakhogy azóta anyagukban és minőségükben is fejlődésen mentek keresztül ezek a mindenki által szeretett eszközök.

Bár talán sokak kedvence a hinta, mely korosztálytól függetlenül használható köztudott módon, de a csúszda sem marad el mögötte kedveltség szempontjából.

A mi gyerekkorunkban még a fém csúszdák voltak elterjedtek, melyek konkrétan égési sérüléseket is tudtak okozni rövidnadrágos csupasz bőrünkön. Bár a mostani műanyag darabok is fel tudnak hevülni, de már korántsem olyan veszélyesek ezek a modern darabok, mint amilyenek korábbi társaik voltak, ráadásul a mai játszótéri elemek, így a csúszda is, EU-s szabványok alapján készülnek, így jóval biztonságosabbak. A modern játszóterek esetében igyekszenek az izgalmat és a biztonságot kimaxolni, ahogy a minőségre és a tartósságra is nagy hangsúlyt fektetnek, épp ezért a mai acél és műanyag csúszdákon biztonságosabb a játék.