Életmódunk hatása ránk

Életmódunk egyenes arányosságban van mind fizikai, mind lelki, mentális egészségünkkel. Ha zaklatott, rohanó életet élünk, akkor a lelkivilágunkat is ez a zaklatottság, feszültség fogja jellemezni.

Amennyiben viszont kiegyensúlyozott, nyugodtabb életritmusunk, még ha sok a teendőnk is, de van egy rendszer az életünkben, amire támaszkodhatunk és alapozhatunk, akkor sokkal békésebbek leszünk mi magunk is. Nemcsak a habitusról van itt szó, nemcsak temperamentum kérdése az egész. Akár pörgős típusok vagyunk, akár lassú víz partot mos fajta, vagy az arany középút, a lényeg, hogy személyiségünknek megfeleljen életmódunk is.

Ha feszültség van személyiségünk és az életritmusunk között, áradni fog belőlünk a zavar. Fontos, hogy legyen egy jó önismeretünk, és tudatosan is olyan életritmust tudjunk magunknak kialakítani, ami harmóniában áll velünk, így békességben lehetünk saját magunkkal is. Így pedig kifelé is azt fogjuk közvetíteni, hogy jóban vagyunk saját világunkkal, ami sokkal vonzóbb kifelé is. Valamint az egészségünkre is kihatással lesz mindez, és sokkal hálásabb lesz a szervezetünk is a lelki békéért, ami a fizikai részünkkel is összefüggésben van.