Mikor jó a gyerekcipő mérete?

Nekünk, rutinos felnőtteknek már könnyű eldöntenünk, hogy a felpróbált cipő mérete mikor nem megfelelő, a rutinos anyukák már csak egy lépést tesznek a magassarkúban a cipőbolt közepén, és már tudják is, hogy Ő-e az igazi, vagy tovább kell keresgélni.

De a gyerekek esetében más a helyzet. Ők sokáig nem ismerik fel, vagy nem tudják megfogalmazni, hogy mi a gond a cipővel. Főleg a beszélni még nem tudó totyogók.

A bizonytalan szülő pedig csak áll a cipőboltban, és tűnődik, hogyan válasszon?

Íme néhány szempont, melyek segítenek eldönteni, hogy jó-e a cipő mérete. Első lépésben fontos, hogy ha kényelmesen sikerült feladni a kicsire a cipőt, akkor tegyük be az ujjunkat a sarkához. Ha szorosan, de befér, akkor nem túl szűk és nem túl tágas a cipő, elég mozgásteret kapnak a kicsi lábacskák a cipőben, és még egy ici-picit nőhetnek is.

Ha nincs velünk a gyermek, érdemes vásárlás előtt körberajzolni a talpacskáit, és ez alapján választani a megfelelő méretet, 0,5 cm-t ráhagyva a rajz alapján mért méretre. Ha online cipőboltot választunk, akkor a belső talphossz feltüntetése segít a tájékozódásban, mint a Lurkócipő esetében is.