Az autó kárpitisztítás végrehajtása és eredménye

Ha mostanában nem nézte meg alaposan az autója kárpitját, az könnyen meglepheti. Ha gyerekei vannak, akkor valószínűleg minden repedésben és résben van valami az autó belsejében. A kutyaszőr is könnyen összegyűlik a szövetkárpitokon, és sok fű, levél, kosz és kavics gyűlhet össze a szőnyegen.

Az autó kárpitisztítás érdekében egy kis munkát kell végeznie. Az alábbiakban tippeket és trükköket talál az autó kárpitisztítás megvalósításához. Ezt a fontos műveletet néhány hetente el kell végezni, de havonta legalább egyszer mélyebb tisztítást érdemes elvégezni. Íme néhány alapvető autó kárpitisztítási feladat, amivel tisztában kell lennie.

Szedje fel a szemetet és más olyan tárgyakat, amelyek nem tartoznak az autó üléseire vagy a szőnyegekre. Ha bármit felszed, ami nem tartozik oda, megakadályozhatja, hogy az autójában felhalmozódjon a szemét, amely büdössé válhat, vagy károsíthatja az autó belsejét, arról nem is beszélve, hogy úgy nézhet ki, mint egy szemetes. Mindent vegyen fel az autójában, amikor hazaér.

Porszívózza fel autóját bolti porszívóval, kézi porszívóval, vagy vigye el autómosóba, ahol felporszívóztathatja vagy saját maga is elvégezheti valamelyik porszívóval. A porszívózás eltávolítja a szennyeződést és törmeléket a kárpitról és a szőnyegről.

Tisztítsa meg szövetkárpitját puha sörtéjű súrolókefével, valamint gyengéd mosogatószer, víz és fehérecet keverékével. Ezzel az autó kárpitisztítási trükkel keverje össze az összes összetevőt egy spray-palackban, majd enyhén permetezze az anyagra. Használja a súrolókefét az ülések finom súrolásához. Segít eltávolítani a mindennapi port és szennyeződést, és teljesen új megjelenést kölcsönöz neki.

Ha véletlenül kellemetlen szagot érez az autóban, a víztől vagy a felhalmozódott szeméttől, akkor az ülésekre vagy a szőnyegekre szórt szódabikarbónával eltávolíthatja a szagokat. Ha szeretné, néhány csepp illóolajat is adhat a szódabikarbónához. A tiszta illat érdekében használjon citromot, borsmentát vagy levendulát, hogy ideális legyen az autó kárpitisztítás.